BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

lørdag 17. april 2010

I begynnelsen var Ordet.

Av

Eli Bakken Idland


"Det henger en engel på døra inn til rommet mitt. Med lilla kjole med hvite blonder, gullvinger, brunt krøllete hår og en trompet av gull. Den henger i en hestesko. Jeg tror jeg fikk den da jeg kom på 2. eller 3. plass i en tegnekonkurranse på barneskolen. I dag hadde det kanskje ikke vært politisk korrekt å gi en engel til en barneskoleelev. Men i den tida, da lærerne sang Jesus spør om du er tøff nok og både ba og forklarte fader vår sammen med oss, var det ingen som reagerte om jeg fikk en engel.

Tegningen henger ennå på barneskolen. Innrammet og fin. Ikke den vakreste tegningen kanskje, men ideen var visstnok god. En familie på 4 som ønsket noen innvandrere hjertelig velkommen til kommunen. "Gjesdal - et godt sted å bo" tror jeg var temaet. Kanskje visste jeg allerede da hva som en dag ville engasjere meg..

Engelen må ha hengt der siden første natten jeg lå gråtende i senga på mitt nye rom i kjelleren. I dag så jeg på den. Tror det er lenge siden jeg har tenkt på den.

Men i dag da jeg ba lette øynene min etter noe å se på. Som om de savnet noe fra den ortodokse kirka de skilte seg fra for over tusen år siden. Savnet et bilde å feste blikket på som ikke var en sydenkarikaturtegning av meg eller min bror. Da så jeg den. Engelen. Og jeg kjente på en stor fred inni meg, som om Guds kjærlighet fylte meg gjennom denne engelen.

Gud beskytter meg og passer på meg. Jeg har virkelig englevakt.
"

1 kommentarer:

Anonym sa...

beautiful. =)